Női kosárlabda

2024.05.04. 21:44

NB I – Másodszor is kikapott a döntőben a DVTK-tól a SERCO UNI Győr – galéria

A SERCO UNI Győr 35 ponttal kikapott hazai pályán a DVTK-tól, így 2–0-s hátrányban van a női kosárlabda NB I döntőjében.

Kisalföld.hu

Ruff-Nagyék (fehérben) hiába küzdöttek, sima vereséget szenvedtek.

Fotó: Nagy Gábor

SERCO UNI Győr–DVTK-HUN Therm 62–97 (8–18, 18–29, 27–26, 9–24)

Győr, NB I-es női döntő, 2. mérkőzés, 1000 néző. V.: Praksch, Nagy V., Török D.

UNI Győr: Ruff-Nagy D. 10, DUBEI 16/9, BACH 14/12, Gyöngyösi, Goree 4. Cs.: Dombai 15/3, Anigwe 3, Hegedűs, Küllős. Edző: Cziczás László.

DVTK: Aho N. 11/3, CHARLES 14, LELIK 13/9, Garbin 13/6, JOVANOVIC 17/3. Cs.: Kányási 9/3, TADIC 17, Tenyér, Aho T. 3/3, Vég-Dudás, Oláh F. Edző: Völgyi Péter.

Kristine Anigwe ismét keretben volt, illetve egy visszatérő is volt a csapatban, Török Ágnes sérülése sérült és a két távozó – Destiny Slocum, valamint Bridget Carleton – miatt Baffy Fanni csatlakozott a csapathoz az NB I/B-s gárdából.

 

Ruff-Nagy Dóra szerezte az első kosarat, de egy triplával Aho Nina válaszolt. A rövidebb kosárcsendet a diósgyőriek irányítója törte meg (3. perc: 2–5). Továbbra is pontatlanul dobtak a csapatok, Bach mindkét büntetője kimaradt, maradt a 2–5 az 5. percben. A vendégek mozdultak el előbb a holtpontról, Ruff-Nagy saját és csapata pontjait is megduplázta (4–9). Jovanovic hármasa, majd Kányási duplája után Cziczás László időt kért (4–14). Ruff-Nagy volt az egyedüli győri pontszerző, ez látszott is az eredményen (6–18). Dubei büntetőkkel törte meg a pontnélküliséget, ezzel tíz pontra hozta fel a csapatot a negyed végére (8–18).

Dombai kosarával kezdődött a második tíz perc, de aztán a DVTK pillanatai jöttek (10–22). Továbbra is rossz hibaszázalékkal dobtak a házigazdák (22 százalék náluk, 40 a miskolciaknál). Bach hárompontosa némi reménysugarat jelentett (15–24). A félidő hajrájában mindkét oldalon beesett egy tripla, ezzel 19–33 volt a vendégek javára. A szünetig hátralévő időben sem sokat változott a helyzet, sőt, a diósgyőriek még újítani tudtak, így két negyed játék után 47–26-os vendégvezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben sűrűbben kezdtek el potyogni a kosarak, de mivel a DVTK is rendre eredményes volt, így nemhogy csökkent, kicsit még nőtt is a különbség. Hiába dobott Bach trojkát, a 25. percben 62–38 volt az állás. Dubei triplájával húsz pont lett közte (44–64). Erre a különbségre be is álltak a csapatok, a zárószakasz 53–73-ról kezdődött.

Az utolsó negyedet 11–0-val nyitva a DVTK gyakorlatilag minden kérdést eldöntött. Az első kosarat a szakaszban Dombai szerezte a 4. perc végén (55–84). Ugyanő triplából is betalált, majd Ruff-Nagy faragott a hátrányból (60–87). Változás, fordulat azonban nem történt, az amúgy is esélyesebb vendégek ezer sebből vérző, sokáig jól küzdő győri csapat ellen simán nyertek, így 2–0-ra vezetnek. A harmadik mérkőzés kedden 18 órakor lesz a DVTK Arénában.

Nyilatkozatok

Cziczás László: – Ellenfelünk Euroliga final fouros formát villantott, gyakorlatilag átgázolt rajtunk. Nálunk ziccerek maradtak ki, sokszor csak egy-egy centi hiányzott. Megérdemelten nyertek a diósgyőriek, a magas színvonalú védekezésükkel és támadásikkal egy negyedig tudtuk felvenni a versenyt.

Dubei Debóra: – Gratulálok a DVTK-nak, ezen a meccsen sajnos jobbak voltak. Mindkét csapat úgy kezdte a találkozót, ahogyan az elsőt, a kimaradt dobások, ziccerek után nekünk most nem estek be azok a dobások, melyek Miskolcon igen, így olyan előnyt tudott szerezni az ellenfél, mely meghatározta a folytatást. Ha teljes kerettel lennénk, más párharc alakulhatott volna ki, ennek ellenére nem adjuk fel, kedden megpróbáljuk a szépítést.

Völgyi Péter: – Keményen, nagy energiával kezdett mindkét csapat. Az első negyed végére meglett az az előny, amivel nyugodtabban vághattunk neki a folytatásnak. A győriek a harmadik negyedben megmutatták, miért veszélyes csapat. A következő meccsen oda kell figyelni, hogy ilyen szériákat ne engedjünk nekik. Egy lépés választ el bennünket az aranytól, mindent megteszünk, hogy hazai pályán ezt be is húzzuk.

Ana Tadic: – Nagyon jó munkát végeztünk, komoly kihívás volt a tempót végig fenntartani. Védekezésben remekül együtt tudtunk működni. Mikor a győriek feljöttek, akkor sikerült megfékezni őket, így született meg ez a nagy különbségű győzelem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában